XL Korting

Een groot gezin geeft recht op een groot voordeel!

Een groot gezin is natuurlijk super leuk maar wanneer u alle kinderen naar de kinderopvang brengt dan wordt het alweer minder leuk omdat de kosten dan aardig kunnen oplopen. PIKO wil u graag meehelpen om de kosten te beperken.

Wanneer u 3 kinderen of meer naar de opvang brengt en alle kinderen hebben een urenbundel dan kunt u kiezen tussen 2 verschillende vormen van korting. U kunt 25% korting krijgen op de kosten van het eerste kind of u krijgt voor alle kinderen een korting van 0,70 euro per bundeluur! Hierdoor bespaart u nog meer, naast de besparing met 100% Flexibel !

 • Optie: 25% korting op het eerste kind
  Wanneer u een hoog gezinsinkomen heeft (bijvoorbeeld > € 100.000 bruto) dan krijgt u max 33% kinderopvangtoeslag voor het eerste kind (=kind met meeste opvanguren) en voor het 2de en 3de kind krijgt u maar liefs 64-80% terug. U bent er dus bij gebaat om voor het eerste kind minder ouderbijdrage te betalen. U bent dan heel voordelig uit met de optie van 25% korting op de bundel van het eerste kind
  (de korting geldt alleen voor de bundeluren en niet voor de uren buiten de bundel).
 • Optie: Alle kinderen 70 ct korting per bundeluur
  Wanneer u een modaal inkomen heeft dan ontvangt u ook voor het eerste kind ca 85% kinderopvangtoeslag (en voor de andere kinderen ca 94%). U bent er dan bij gebaat dat u voor alle kinderen een korting van 70 ct voor de bundeluren ontvangt (korting geldt niet voor uren buiten de bundel). De uurprijs van de bundel wordt namelijk verlaagd van € 8,40 naar € 7,70 per uur. U komt daarmee voor het KDV en nagenoeg voor de BSO onder de maximaal te vergoeden uurprijs van € 7,45 (KDV) respectievelijk € 6,95 voor de BSO. Daarmee komen bijna de gehele opvangkosten in aanmerking voor kinderopvangtoeslag EN u betaalt sowieso natuurlijk een stuk minder.
 • Voowaarden:
  De korting geldt voor de gehele periode dat er 3 kinderen op de opvang zitten. Op het moment dat het aantal kinderen daalt naar 2 dan vervalt het "groot gezin voordeel". Daarnaast dienen alle kinderen een urenbundel af te nemen. De korting geldt niet voor andere contracten (zoals bijv het standaard contract).

Berekenen zelf de kosten voor opvang

Met onze contractenwijzer kan je zelf berekeken wat kinderopvang bij PIKO je gaat kosten
Door onze verschillende contract mogelijkheden betaalt u nooit teveel